Ett år sedan Fredspriset… och nu Hedersdoktor vid Göteborgs universitet!

Ett år sedan Fredspriset… och nu Hedersdoktor vid Göteborgs universitet.

Denna vecka tillkännages Nobelprisen. Och vi minns att för ett år sedan tillkännagavs att dr Denis Mukwege fick dela Nobels Fredspris för 2018!

Mycket glädjande och viktigt, att Denis Mukweges, och därmed också alla medarbetarnas arbete i östra Kongo till förmån för våldsutsatta kvinnor och barn uppmärksammades.

Dr Denis Mukwege är medicinskt ledningsansvarig för den medicinska verksamhet som den stora centralafrikanska pingströrelsen (CEPAC) bedriver i östra Kongo. I den kliniska vardagen arbetar han som gynekolog vid Panzisjukhuset i Bukavu vid Kivusjöns södra strand, men han har även tillsyn över Kyesherosjukhuset i Goma vid Kivusjöns norra strand.

Kyesherosjukhuset leds i den dagliga verksamheten av en sjukhusnämnd med representanter från CEPAC och Hope in Action, som också var direkt delaktiga i byggandet av sjukhuset, som invigdes 2012.

Vår nationelle koordinator pastor Banyene Bulere i Goma är studiekamrat och god vän med dr Denis Mukwege. Vi minns med glädje, att Banyene med fru Regine gästade oss i Göteborg och Alingsås i december 2018 på sin väg till Nobelfestligheterna i Oslo.

Fredag 18 oktober, promoveras akademiska doktorer vid Göteborgs universitet. Dr Denis Mukwege är kallad och har accepterat, så den som har ögonen öppna kan kanske spana in en Fredspristagare i centrala Göteborg nästa vecka.

Vill du veta mer om hur du kan stödja vårt viktiga arbete och bli medlem? Klicka här – http://www.hopeinaction.se/gift-membership-sponsors/